Om Min är Din

send1
Syfte? Dela!

Min är Din är en plats för alla elever i Västerbotten att dela böcker och filmer som på något sätt produceras i skolan. Att dela med sig och upptäcka hur andra skriver, berättar och tänker om saker är viktigt!
Min är Din är också ett sätt för elever att lära om upphovsrätt på nätet, att respektera upphovsmannens vilja och be om tillstånd om man vill spinna vidare på en berättelse eller karaktärer.

kommentar1
Kommentarer? Nätkärlek!

Det är viktigt att få feedback och veta vad andra tycker! Även kritik är bra, så länge kritikens syfte inte är att skada, reta eller trycka ned. Så länge kritiken ges utan att vara elak.
Just nu är kommentarsfältet öppet och kräver inte registrering. Det kommer det att vara i så lång utsträckning som möjligt.

Alla ip-adresser loggas.

rights1
Rättigheter? Creative commons!

Vad betyder CC BY-NC-ND?

Vi tycker om att dela med oss, också på internet. Men vi tycker också att det är viktigt att den som skapat något, alltså den som är upphov till en bok eller en film, äger upphovsrätten till det som skapats.

Därför är allt som publiceras här på Min är Din skapat under en licens som kan förkortas CC (by, nc, nd).
.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) skriver så här om Creative Commons.

Licensen kan förklaras så här:

När du publicerar ett verk som du skapat på Min är Din tillåter du att andra får:

-använda ditt verk
-sprida det
-får kopiera det (och de behöver inte fråga dig först)

De måste ange att det är du som är upphovsman. De får inte använda verket för att tjäna pengar. De får inte heller bearbeta verket.

Om du ändå skulle vilja jobba vidare med en bok eller en film kan du alltid kontakta upphovsmannen och fråga.

Det finns flera olika sådana här licenser. De kallas för Creative Commons-licenser.

school1
Hur gör jag för att kunna publicera? Kontakta MediaCenter!

Varje kommun, eller varje skolområde, behöver en ansvarig person från kommunen där din skola ligger. Den personen kan vara en it-pedagog eller en skolbibliotekarie med lite blogg-vana. Den personen kommer att få en genomgång och ett instruktionspaket för hur Min är Din fungerar.
Den personen kan sedan skapa konton till de skolor som vill publicera. Just nu begränsar vi antalet konton till ett per skola, om en skola som publicerar många böcker, i framtiden vill ha till exempel ett konto för mellanstadiet och ett för högstadiet, så kan begränsningen komma att ändras.

format1
Ansvarig för materialet? Den som publicerar något!

Det är den person som publicerar något på Min är Din som är ansvarig för det som publiceras, oavsett om det är en bok, film eller kommentar.
Min är Din är inte heller något arkiv för det material som publiceras. Böcker eller filmer kan raderas utan förvarning.
Min är Dins gallringspolicy säger att en bok eller film automatiskt kommer att tas bort ett år efter senaste nedladdningen.

framtid1
Framtid? Berätta!

Det här är version 0.993345235235 av Min är Din, hur version 1.0 och 2.0 ska se ut styrs av vad du berättar! Något som spelar stor roll över hur avdelningarna förändras är hur du använder taggar! Om vissa taggar används flitigt är det ett tecken på att de avdelningarna behövs.
Just nu använder Min är Din kostnadsfritt MediaCenters videolösning Kaltura som också används i Mediatuben.

En reaktion på “Om Min är Din

  1. Pingback: Det var en gång en superhjälte… | Förskoleklassen på Hedlundaskolan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× fem = 30

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>